maanantai 24. syyskuuta 2012

Savujuusto-sienikeitto

Miehen vanhemmat toivat mökiltään keräämiään suppilovahveroita. Osan varmaan kuivaan, mutta halusin käyttää osan myös tuoreena, joten tein keittoa.

Savujuusto-sienikeitto

Ainekset

Noin litra (400-500g) metsäsieniä
1 l maitoa
2,5 dl savujuuston makuista ruokakermaa (Valion Kippari-kermaa)
2 pientä sipulia
25 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
suolaa
persiljaa
mustapippuria
kuminaa


Puhdistetaan sienet ja silputaan ne sekä sipulit. Sulatetaan voi kattilassa ja lisätään sieni-sipulisilppu. Paistetaan kunnes sienistä irtoaa nestettä ja sipulit ovat läpikuultavia. Sekoitetaan joukkoon vehnäjauhot. Lisätään maito pienissä erissä sekoittaen - näin vehnäjauhot liukenevat siihen tasaisemmin. Lisätään kerma ja mausteet. Suolan lisääminen kannattaa tehdä vähitellen ja maistellen, sillä tuossa Kippari-kermassa on itsessään suolaa. Kuminan sopivuudesta sieniin en ole varma, mutta minä pidän siitä ja sitä sattui olemaan, joten laitoin sitä mukaan. Tarjoillaan ruisleivän kanssa.

Ei kovin kuvauksellinen keitto, mutta tuli ihan hyvää. Voisi varmaan myös soseuttaa niin halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti