maanantai 10. syyskuuta 2012

Rosolli

Joulu ei ole edes lähellä, mutta koska minulla oli tuoreet rosolliainekset jääkaapissa, päätin kokeilla tätäkin lapsuuteni "yäk, en varmasti syö"-ruokaa.

Rosolli

Ainekset

Perunaa
Porkkanaa
Punajuurta
Sipulia

Ainesten määrä riippuu siitä kuinka ison annoksen haluaa tehdä. Perunaa, porkkanaa ja punajuurta tulee suunnilleen saman verran ja sipulia voi laittaa siinä määrin kuin siitä tykkää.

Juurekset keitetään kypsiksi, itse keitin porkkanat ja perunat samassa kattilassa ja punajuuret erikseen. Punajuuren keitinveden voi käyttää kermakastikkeen värjäämiseen, mutta itse en tuota kastiketta tehnyt. Juurekset jäähdytetään ja laitetaan vielä jääkaappiin päiväksi - kuulemma näin tulee siistimpiä paloja sitten leikatessa. Varmaan voi leikata myös heti kun ovat jäähtyneet, itselläni ehtivät seistä jääkaapissa. Kylmät juurekset kuutioidaan ja tajoillaan samasta astiasta. Rosolli voidaan sekoittaa tai olla sekoittamatta, ihan miten itse tykkää. Minä olen tottunut katselemaan sekoitettua versiota, joten omastani tuli sellainen.


En osaa sanoa tuliko tästä sellaista kuin rosolli yleensä on, koska en ole aikaisemmin suostunut sitä edes maistamaan. Turhaa ennakkaluuloisuutta, oli ihan hyvää. Kermakastikkeen kanssa varmasti vielä parempaa, ensi jouluna en nirsoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti