maanantai 19. marraskuuta 2012

Maksalaatikko

Edellisestä postauksesta on taas vierähtänyt aikaa, kun opiskelu on vienyt suurimman osan energiasta ja valoisan aikakin on niin lyhyt, ettei ruokia saa juuri kuvattua. Ilman kuvia en oikein haluaisi julkaista. Eilen illalla tein sitten maksalaatikon, ja tänään sain kuvattua.

Maksalaatikko

Ainekset

350 g  (naudan) jauhemaksaa
1,5 dl puuroriisiä
1 sipuli
6 dl maitoa (tai muuta nestettä, itsellä kermaa reilu desi ja maitoa loput)
2 kananmunaa
1 dl rusinoita
3 rkl siirappia
suolaa
meiramia
inkivääriä
valko- tai mustapippuria

Alkuun laitetaan vettä kiehumaan riisiä varten ja pilkotaan sipuli. Riisiä keitellään siinä kymmenisen minuuttia. Itse laita sipulisilpun riisin sekaan, mutta sen voi myös kypsentää pannulla rasvassa. Valutetaan riisistä ylimääräiset vedet pois ja kipataan riisi uunivuokaan. Lisätään siirappi, sen saa helpoiten sekoitettua tasaisesti, kun sen lisää kuumaan riisiin. Annetaan riisin jäähtyä ja sekoitetaan sillä välin maito ja kananmunat (ja mahdollisesti kerma) sekä mausteet keskenään. Suolaa suunnilleen teelusikallinen, muita vajaa telusikallinen riippuen siitä mistä pitää. Riisin jäähdyttyä lisätään loputkin ainekset vuokaan ja sekoitetaan.

Paistetaan 175 asteessa tunti-puolitoista, lopussa lämpöä voi vähentää. Itse paistoin 45 minuuttia 175 asteessa ja vielä puoli tuntia pienemmällä lämmöllä. Tarjoillaan puolukkahillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti