maanantai 21. tammikuuta 2013

Helppo suolainen piirakka

Löysin kotikokki.netistä tällaisen piirakkaohjeen, ja sitä soveltaen tein kaksi piirakkaa, toisen kinkku-aurajuustotäytteellä ja toisen feta-kasvistäytteellä.

Suolainen piirakka

Pohja

1 dl sämpyläjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 purkki kermaviiliä
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta

Tämän määrän käytiin siis kahteen piirakkaan, halkaisijaltaan 25cm. Pohja jäi liian ohueksi, joten jos tekee kaksi piiraakkaa, niin kannattaa käyttää pienempää astiaa kuin minä (ja hieman vähemmän täytteen "sattumia" kuin minä). Pohjaan voi toki käyttää 2 1/2 dl  vehnäjauhoja käyttämieni jauhojen ja kaurahiutaleiden sijaan, kuten alkuperäisessä reseptissä.

Kinkku-aurajuustotäyte

100g kermaviiliä
1 kananmuna
100-200g kinkkua
1/2-1 paketti aurajuustoa
(metwurstia)
1/2 sipulia
1 tomaatti

Tämä täyte syntyi, koska jääkaapissa oli vajaa paketti aurajuustoa ja kinkkurullan jämä, joten tarkkoja määriä en osaa sanoa. Jos tekee vain yhden isomman piirakan, tulee täytteeseen 200g kermaviiliä ja 2 kananmunaa.

Kasvistäyte

100g kermaviiliä
1 kananmuna
100g fetaajuustoa (tai salaattijuustoa)
1 pienehkö paprika (tai puolikkaat kahta eriväristä paprikaa)
1 tomaatti
1/2 sipulia
100g parsakaalia

Pohjataikina levitetään vuokaan ja päälle laitetaan keskenään sekoitetut täytteen ainekset. Helposti täytteen saa sekaisin, kun pilkkoo kaikki ainekset tarpeeksi isoon kannelliseen rasiaan, laittaa kannen kiinni, ja ravistaa reippaasti. Kermaviili ja kananmuna siis sekoitetaan myös täytteen joukkoon. Päälle voi lisätä juustoraastetta, ja täytteitä voi vaihdella sellaisiksi mistä itse pitää. Paistetaan 200 asteessa noin puoli tuntia.


Lopputulos oli maistuva, vaikka pohja jäikin ohueksi enkä malttanut antaa piirakan seistä niin, että se olisi jähmettynyt tarpeeksi leikkaamista varten. Noita kertakäyttövuokia en kyllä suosittele, minun oli niitä pakko käytää, kun ei itsellä ollut kuin yksi iso piirakkavuoka. Keraamisessa vuuassa piirakan leikkaaminen olisi ollut helpompaa.

1 kommentti:

  1. Mä oon todennut kanssa, että piirakkapohjasta tulee paljon mehevämpi kun laittaa ihan vähän juustoraastetta sekaan :)

    lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista